Cinta Tiga Segi a.k.a Perangkap Cinta

    Share
    avatar
    acai_cptunk

    Male
    Number of posts : 59
    Age : 34
    Location : papar,sipitang,befort,keykey
    Job/hobbies : driving,sleep..,lepak2 d umah
    Registration date : 18/02/2009

    Cinta Tiga Segi a.k.a Perangkap Cinta

    Post  acai_cptunk on Sat Feb 21, 2009 11:11 pm

    CINTA TIGA SEGI a.k.a PERANGKAP CINTA

    Bertahun Sudah Ku Menunggu Dirimu..
    Akhirnya Kau Menjadi Milikku...
    SukarnYA Untuk Ku Melupakan Mu..
    Kerna Kau Ku Cintai Selalu..

    c/o Tapi Sayang..
    Kehadiran Kekasih Lama Mu..
    Datang Kembali..
    Mengenang Cinta Dahulu..

    Mengapa Ini Semua Harus Berlaku..
    Apakah Ini Semua Kerna Diriku..
    Sedangkan Aku..,Cuma Watak...,
    Dalam Percintaan..
    Tak Sanggup...,aku...,
    Melepaskanmu..

    Kau Ibarat..,
    Terperangkap Ditengah Lautan..,
    Tak Tahu Mana..,Arah Untuk...,
    Kau Menuju..

    Andai Kau Pinta Untuk Melepaskan Mu..
    Terpaksa Aku Turutkan...
    Mungkinkah Ini Suatu Pengajaran..,
    Didalam Percintaan..

    fakta yang difahamkan...,
    penyanyi : seorang lelaki yang telah menjalani hukuman gantung
    pencipta : permintaan terakhirnya sebelum menjalani hukuman gantung
    Di Nyanyikan semula : Salem Iklim

    p/s: fakta diterima masih diragukan..jika ada sebarang info ttng lirik lagu
    nie..,sila kemukakan sebagai ralat..huhuhuhu..
    peace..,love n respeck...
    avatar
    Love me

    Number of posts : 29
    Registration date : 16/02/2009

    Re: Cinta Tiga Segi a.k.a Perangkap Cinta

    Post  Love me on Sun Feb 22, 2009 7:48 am

    Firstly,aku tknk komen ape2 pon sal lagu ni coz DAH MALAS nak explain..

    To Malaysians:

    Korang
    sume tkya nk maki hamun aku bcoz of dis song. Aku da terangkan yg
    sebenarnye tentang lagu ni yg sah adelah MILIK AKU. Korang cabar untuk
    aku buat kenyataan media n aku dah buat. Sekarang ni aku plak cabar
    korang gi carik itu banduan ataupun kluarga dier suro buat kenyataan
    kat akhbar mengatekan dier mengaku ni lagu dier. Memang lagu aku tak
    sesedap mane so yg paling senang is korang jgn dgr langsung n pastu nk
    kutuk negara org. Ko bangga jadi melayu tp sayang seribu kali
    sayang,korang takde bahase. Bukak minda tu sikit jgn jadi kolot. Aku
    tak perlu nk glamer dgn lagu Perangkap Cinta ni sebab org kat singapore
    pun tahu lagu ni memang aku yg cipta sejak zaman ade infrared.

    Korang
    pelik dan rase mustahil budak yg berumur 13thn leh cipta lagu? Meh sini
    abg ayie nak ckp sikit ye adik2.... Lagu ni dulu is very simple dan tak
    ade lead solo.. maklumla,baru blaja nak cipta lagu kan..Tapi as i grow
    older,aku modified dis song dan added solo gitar smp la jadi camne yg
    korang dgr skrg.. KOrang ckp org malaysia yg cipta? Mane dier org tu?
    Aku tk bace pun dlm akhbar yg dier brani mengaku lagu ni dier punya..

    Aku
    tk perlu nk glamer dgn lagu ni la beb.. Coz ALLAH swt tu tahu
    kebenarannye.. N korang yg brani buat fitnah dan sebarkan crite ngarut
    sal banduan tu gi buktikan dulu baru leh tuding jari kat aku n ckp aku
    ni penipu..

    Lastly,aku mintak maaf andaikate terkasar bahase dan tkde niat langsung nk memperkecil2 kan org malaysia..

    Salam.... Ayie

    P/s: the way is... itu la penyataanya.... plz.. berhati2 ketika menerima benda yang belum conform... sila kaji dulu... untuk sesiapa yang telah membaca yang masih belum tau lagu ne... dipersilakan... Click sini
    semua suda terjawap...
    avatar
    acai_cptunk

    Male
    Number of posts : 59
    Age : 34
    Location : papar,sipitang,befort,keykey
    Job/hobbies : driving,sleep..,lepak2 d umah
    Registration date : 18/02/2009

    huhuhuhu...

    Post  acai_cptunk on Mon Feb 23, 2009 7:16 pm

    relax2...pa2 pun..,terkezut tul lah jgk tau hal nie...demi Allah..,aku mmg xtau langsung psl2 asal nya lagu nie..n psal lagu nie kena kritik ke apa ke pun aku xtau...xsangka disebalik keindahan karya..,banyak lak ceta2 panas ek bro ayie..
    hahahah...so..,in positive way..,mmg website nie okey sbb byk input2 yang patut2..
    hal2 yang xtau pun leh tau dari diskuss2 panas katb cni kan...


    peace.,love n respeck..
    cheers cheers cheers cheers

    p/s: aku dgr2 la lagu 2 kan..,ayie nyanyi lagi best ar..hahaha
    ada kaw2 n feel yang ori..hahahak..nie bukan bodek2 ke rasuah.aku cakap betul bro...aku no koment la msia ke singapo ke brunai ke indon ka...aku x penah pedulik la pa2 pun sintement2 negara2 nie..
    pada aku..,knowledge yang bernilai patut d hargai la..sbgai contoh lagu nie..
    nie merupakan sebuah karya...x mudah mo cipta sebuah karya lau voodo xda...
    hahahaha..gurau jak..maksd aku..,BAKAT....aku cakap terus la kan..,aku respek la lu bro ayie...
    sebaiknya we should support each other la..x kira mana pun asal tempat kita..,
    dalam hakikatnya..,permulaan penghidupan pasti ada penghujungnya..

    Sponsored content

    Re: Cinta Tiga Segi a.k.a Perangkap Cinta

    Post  Sponsored content


      Current date/time is Fri Nov 24, 2017 7:48 am